مطالب عملی

اصلاح زانوی پرانتزی

فردی که دارای وزنی متعادل است هنگامی که می ایستد باید هم مچ پا و هم زانوهایش به هم بچسبند ولی در صورتی که زانوها از هم دور شوند و مچ پاها به هم نزدیک شوند به اصطلاح زانوی پرانتزی یا ژنوواروم نامیده می شود. عکس این حالت هم وقتی است که هنگام ایستادن زانوها به هم نزدیک می شوند ولی مچ پاها از هم دور می شوند که به این حالت زانوی ضربدری یا ژنووالگوم گفته می شود.

تشخیص زانوی پرانتزی

گاهی اوقات ممکن است زانوی ضربدری یا پرانتزی به راحتی قابل تشخیص نباشد. در این صورت نیاز است از زانوها، مچ پا و لگن بیمار عکس رادیوگرافی تهیه شود معمولا این تصویر از وسط استخوان ران تا وسط مچ پا گرفته می شود که در فردی با زانوهای نرمال این خط دقیقا باید از وسط زانوهایش رد شود. در صورتی که فرد زانوهای پرانتزی داشته باشد این خط از داخل زانو رد می شود و در صورتی که زانوهای ضربدری داشته باشد، خط مذکور از خارج زانو رد می شود.

مطالعاتی که انجام شده نشلن می دهد که مشکل زانوی پرانتزی یا زانوی ضربدری می تواند موجب بروز فشار زیاد به داخل یا خارج زانو شود.

آیا زانوی پرانتزی یا زانوی ضربدری همیشه غیر طبیعی است؟

خیر این مورد همیشه غیر طبیعی نیست به طور مثال نوزادی که متولد می شود زانوهایش به صورت پرانتزی است و این موضوع تا 2 سالگی ایرادی نداشته و نیاز به درمان هم ندارد و معمولا پس از آن خود به خود بهبود می یابد و نیازی به کفش و کفی ندارند و احتمال عدم بهبود آن بسیار کم است.

اما عکس این حالت یعنی زانوی ضربدری اغلب در سن 3 سالگی ایجاد می شود و معمولا تا 6 سالگی این مشکل رفع می شود و احتمال اینکه این مشکل پس از 6 سالگی باقی بماند بسیار پایین است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *